ponedeljek, avgust 28, 2006

Poletje

Že nekaj časa poslušam očitno zelo priljubljen stavek: »Izkoristite še zadnje sončne dni«. Optimizem pa tak! A ni včasih koledarska jesen nastopila šele 23 septembra? Sploh pa, kakšno poletje pa smo imeli letos? Zima je trajala in trajala in trajala in krave so mukale in vseeno je zima še kar trajala. Vem, da sem imela prvega junija tečaj in po mailu je naša šefica dobila slike iz Postojne kjer je lepo naletaval sneg! Ha! Prvega junija!

Potem smo v enem tednu odvrgli bunde in si nataknili majice brez rokavov, kratke hlače in natikače. Konec junija smo že godrnjali nad dolgim obdobjem toplega vremena. Julij je bil krasen. Temperature so prilezle do 35°C in zdelo se je, da je pred nami kopija poletja 2003. Meni je bilo všeč, čeprav je bilo »rahlo vroče«. Nekateri so menili, da hujše vročine ne bi preživeli. Iz izkušenj lahko povem, da ko gre enkrat čez 40°C, sploh ni tako hude razlike. Mogoče sem samo jaz čudna, no, ampak res nisem zaznala kardinalne razlike med 42°C v Sevilli ali 52°C v Dolini smrti. Ko ti je enkrat vroče, je isto, ali je 45 ali samo 38 stopinj. In potem smo dočakali avgust, ki je, kot da bi odrezal, prinesel spremembo vremena. Kar naenkrat je deževalo deset dni skupaj, temperatura je padla na 17°C. In to je poletje???

Vseeno upam, da bo september še topel, pa oktober tudi. Res si ne zaslužimo lepega vremena, ker smo hudobni do Narave, pa vendar… še dva meseca sončnih dni, prosim!

Ni komentarjev: