četrtek, avgust 10, 2006

Jezik

Le kje jih pobirajo? Jah, poslušam Val 202, ki se mi je do sedaj zdel še edina poslušljiva radijska postaja. Izgleda, da so v zadnjem času od nekje »privlekli« nove napovedovalce, ki niso ravno vešči uporabe jezika. Pa ne samo našega.

Ne, ne bom se hudovala nad uporabo narečnih (oz. ljubljanskih) besed. Še vedno sem mnenja, da na TV, radio in javno sfero sodi knjižna slovenščina. Pika!

Oseba, ki vodi današnji program je pravkar rekla, da je ameriška skupina »red hot čili pejprs« izdala nov album. Pejprs? Papers ali peppers? Razumela bi, če bi šlo za kakšno novo, še neznano skupino, ampak RHCP!!! Zaprli so letališče Hitrow. Ok, Heathrow je pač težje izgovorljiva beseda s tistim sredinskim th. Ampak spet… besedo Heathrow smo slišali že tolikokrat, da je skoraj domača.

Na nacionalnem radiu dela tudi neka gospodična, ki se muči s poletnimi napovedmi za turiste. Verjamem, da obvlada svoje delo, pa vseeno malce preveč boli v ušesih, ko slišiš: Čjurists, ču and a half, fri hours, čravel time in še par podobnih. Ahhh

Ni komentarjev: